fredag 31 januari 2014

Fantasin

När fantasin sätter fart och man plötsligt märker att man kanske inte längre är ensam, något står där alldeles tydligt framför dig. Är det en sten, ett träd eller är det något annat...


onsdag 29 januari 2014

Du vackra trollskog

Så stilla är den vackra trollskogen vid skymningen, när dagens sista ljus försiktigt letar sig in genom de tätbevuxna grannarna, likt lysande ögon. Nu är det precis tyst här ute i skogen. Inte ens fåglarna hörs längre. Jag sätter mig sakta ned på knä för att ta en bild med min kamera. Försiktigt riktar jag kameran, åt det håll stigen jag vandrat på fortsätter framför mig och blir då tagen av hur vacker denna trollskog egentligen är, med det rådande skira ljus och den snöpudrade marken.


söndag 26 januari 2014

Här bor friden

Skogen står nu i vinterskrud och kylan biter sig stadigt fast. Skogen sover nu i väntan på våren och värmen. De små gölarna här i Kolmårdsskogen är täckta av snö och liknar ett kargt ökenlandskap. Här inne i skogen infinner sig nu tystnaden, när snön ligger som ett täcke. Är jag riktigt tyst kan jag till och med höra mina egna hjärtslag, här i skogen bor friden.


lördag 25 januari 2014

Ett möte med en blåmes

Dagens bild är en bild från förra året, då jag hade ett fantastiskt möte med en oskygg blåmes i vinterljusets vackra solnedgång. Ett möte, ett minne, en bild att bära med sig. Så liten, så skör, så färgsprakande, men så vacker var den lilla mesen där den satt i det varma kvällsljuset.


fredag 24 januari 2014

Domherren och kylan

Kanske är det bara en skröna att det kommer att bli kallt när domherren visar sig. Dagen efter att den här domherrehonan visade sig, så blev det i alla fall kallt.


torsdag 23 januari 2014

Blåmes i vinterljus

Idag visar jag en bild på en blåmes i vinterljus.


onsdag 22 januari 2014

Skogens lugn

Innan snön kom var skogen precis stilla och lugnet före stormen hade infunnit sig.


tisdag 21 januari 2014

Vinterkväll i trollskog

Här är en bild jag gjorde en vinterkväll i en av trollskogarna här i Kolmården på en snirklig gren som sträckte ut sig. Ser ni vad jag ser?


måndag 20 januari 2014

En vanlig fågel

Idag visar jag en bild jag gjort på en relativt vanlig fågel, en pilfink. Jag har använt snön för att diffusera förgrunden så att bilden upplevs som väldigt mjuk.


söndag 19 januari 2014

Skogen fylld av snö

Nu när det snöat ett par dagar har skogen fyllts av snö och förvandlats till ett vinterlandskap med snötäckta granar. Nya detaljer framträder, detaljer som man tidigare kanske inte lagt märke till på samma sätt. Kargt, men vackert!


lördag 18 januari 2014

Möte med en juvel

Idag visar jag en bild från ett möte jag hade med en juvel, en av våra kanske vackraste fåglar - Kungsfiskaren.


fredag 17 januari 2014

De väldiga träden

Här en bild från en skog jag tycket väldigt mycket om. I den här skogen finns det mycket höga träd som noga betraktar mig, "inkräktaren"...


torsdag 16 januari 2014

Besök hos strömstaren

Idag visar jag en bild från i fjol då jag gjorde ett besök hos strömstaren, som trots den bistra kylan, simmade runt i bäcken i jakt efter mat.


onsdag 15 januari 2014

Vinterljus

Vinter betyder inte bara snö och kyla, utan även fint rött och varmt eftermiddagsljus. Det här är en bild jag gjorde på en storskrake (hona) som satt vid iskanten och värmde sig i det sista ljuset, innan mörkret kom.


tisdag 14 januari 2014

Hemmavid

Ytterligare en bild från 2010, men denna gången från juldagen och den lilla ort där jag bor.


måndag 13 januari 2014

Vinterns kallaste dag

I slutet av januari 2010 var jag ute och gjorde bilden i detta inlägget. Det som inte syns på bilden men som egentligen är mitt starkaste minne var att temperaturen när jag steg ur bilen, visade -28 grader. Som tur är det inte ofta vi har så låga temperaturer här i södra Sverige.

Bilden gjorde jag vid Klinga ekbackar strax söder om Norrköping.


söndag 12 januari 2014

Och så kom vintern

Äntligen är vintern här på riktigt med snö och kyla. Äntligen kan man åter se de fina vinterlandskapen och skogen i sin vackra vinterskrud. Det är spännande att åter besöka platser och upptäcka nya detaljer, som mycket tydligare visas nu när snön kommit. Här är en bild från Kolmårdsskogen en vacker eftermiddag 2010.


lördag 11 januari 2014

Den gamla skogen

Långt ut i Kolmårsskogen kan man finna den gamla och välbevarade skogen. På det här stället har träden fått stå och växa i hundratals år.


fredag 10 januari 2014

Skogens ögon

I skogen är det alltid någon som ser dig, tro mig. Under en sväng för inte alls länge sedan så kände jag mig iakttagen av någon/något. När jag vände mig om fick jag se...


torsdag 9 januari 2014

Skogens speglingar

Här är några bilder jag gjorde under julledigheten. Tyckte det var roligt att leka med skogens speglingar i en vattenpöl.



onsdag 8 januari 2014

Björnmossan

Björnmossan är en vacker detalj i skogen, som jag tycker mycket om. Ibland känns det nästan som att man kan höras deras trumpetande i trollskogen, om man är riktigt tyst och har lite fantasi.



tisdag 7 januari 2014

Trädskelettet

I en skogstjärn ute i Kolmårdsskogen finns ett vackert trädskelett jag gjorde en bild på en kall kväll i början av december.


måndag 6 januari 2014

Den mörka och fuktiga skogen

Ute i skog och mark är det trots vinter, ingen snö utan bara fuktigt efter all nederbörd.
På juldagens förmiddag var jag ute en sväng och gjorde
 några skogsbilder, som jag tänkte visa här.





söndag 5 januari 2014

När skogen sover

Här är några bilder som jag gjorde strax innan jul, vid en skogstjärn här i Kolmårdsskogen, precis innan skogen skulle sova...



fredag 3 januari 2014

Ett besök i en riktig trollskog del 4

I trollskogen finns det små skira svampar i mossan, som jag tycker ser ut som små tomtar.







torsdag 2 januari 2014

Ett besök i en riktig trollskog del 3

Idag fortsätter jag med ytterligare några bilder från besöket i trollskogen.





onsdag 1 januari 2014

Några bilder från skogen idag

Vill dela med mig av några bilder från min sväng i skogen idag.




Det sista ljuset i skogen

Som inledning på det nya året vill jag dela med mig av en bild, som jag gjorde häromdagen. Jag gjorde bilden precis när solen var på väg ned och solstrålarna letade sig in i skogen, över hällmarkerna och mellan träden fram till den plats där jag stod.